Wat is een smart home integrator - en wat doen ze precies?

Is het in dit tijdperk van plug-and-play-technologie echt nodig om een ​​slimme thuisintegrator in te huren? We onderzoeken welke voordelen een connected home-specialist kan bieden aan een bouwproject en waarom u zou moeten overwegen om samen met een specialist aan uw nieuwe woning te werken.

Voor veel potentiële huiseigenaren kan de toevoeging van een smart home integrator aan hun selectie aan aannemers een dure luxe lijken, vooral wanneer huiseigenaren de mogelijkheid hebben om slimme technologie online te kopen en deze zelf te installeren.

Hoewel er al decennia een bloeiende gemeenschap van professionele smart home-integrators bestaat, hebben ze traditioneel de neiging om aan de bovenkant van de vastgoedmarkt te zitten en de huizen van de ultrarijken en beroemdheden in te richten met de nieuwste technologische must-haves. Net als bij een geheim genootschap kan de rol van de integrator wat de huiseigenaar betreft een beetje onbekend zijn, waardoor het niet altijd duidelijk is wat de voordelen zijn van het betrekken van een installateur bij een bouwproject.

Dat gezegd hebbende, er zijn ernstige beperkingen aan hoeveel kan worden bereikt door het alleen te doen. Voor een potentiële doe-het-zelver is er genoeg keuze, technologisch gezien, maar veel systemen zullen niet goed werken met anderen zonder veel gedoe van de kant van de gebruiker.

Bovendien, als je eenmaal voorbij bent aan intelligente besturing van een paar kamers, treden er complicaties op. Er is een aanzienlijke hoeveelheid knowhow nodig om een smarthome-project voor het hele huis effectief te implementeren een aspirant-doe-het-zelver zal volgende eingeschappen moeten hebben:

  • Kennis van audiovisuele, verlichtings- en IoT-systemen (Internet of Things) ,
  • Beschikken over meer dan alleen een basiskennis van standaard constructieprotocollen en elektrische installatie - vooral als het gaat om bedrading en netwerken. 
  • Nog belangrijker is dat wanneer er iets misgaat met het systeem, ze voldoende vertrouwen moeten hebben in de technologie die wordt geïntegreerd om de storing zelf te kunnen oplossen en verhelpen.

Dit is waar een smart home-integrator zoals 4A-Control doorgaans tussenkomt en zijn ervaring meebrengt met het ontwerp en de implementatie van een smart home-systeem. Net als een architect zal een smart home-integrator in de loop van een project over het algemeen contact onderhouden met verschillende andere partijen - waaronder interieurontwerpers, elektriciens en huiseigenaren - om ervoor te zorgen dat het smart home system dat hij installeert, past bij zowel de behoeften van de familie en het concept van de architect voor de ruimte.

Naast hun vermogen om een steeds complexer deel van het ontwerp van een woning te beheren, zijn er een aantal belangrijke manieren waarop het hebben van een slimme woningintegrator die bij uw project betrokken is, het leven van huiseigenaren, architecten en ontwikkelaars aanzienlijk gemakkelijker kan maken.

 
Een smart home integrator heeft een kritisch oog voor design
 

Bij het starten van een project zal een installateur van slimme technologie bijna altijd een uitgebreide beoordeling van het bouwproject uitvoeren - inclusief het onderzoeken van de beschikbare plannen en praten met zowel de architect als de toekomstige bewoners (indien van toepassing) - alvorens een aantal geïnformeerde aanbevelingen te doen over de ideaal smart home-systeem voor de ruimte.

Dit zal grotendeels gebaseerd zijn op de behoeften en budgettaire beperkingen van de klant, maar zal ook rekening houden met een aantal andere zorgen zoals gewenste functionaliteit, ontwerp en / of locatie van het pand, evenals historische factoren (zoals welke apparatuur het beste heeft gewerkt). voor vergelijkbare projecten in het verleden).

Het belangrijkste is hoe ervaren het bedrijf is met het installeren van de technologie die wordt gespecificeerd. Het is waardevol om na te gaan of de integrator gecertificeerde ingenieurs en ontwerpers in dienst heeft tijdens het wervingsproces , omdat het aantoont dat de installateur precies begrijpt hoe het platform dat hij aanbeveelt functioneert en hoe het het meest effectief kan worden gebruikt in uw eigendom.

 
Een smart home integrator heeft het oor van leveranciers en fabrikanten
 

Hoewel sommige smarthome-systemen en -apparaten rechtstreeks bij de fabrikant kunnen worden gekocht, moeten veel premium smarthome-platforms - zoals Lutron, Crestron en Rako - worden geïmplementeerd door een gespecialiseerde installateur.

 

Een smart home integrator zal een installatie grondig testen voordat deze wordt voltooid
 

Zodra een smart home-systeem is geïnstalleerd , wordt van een integrator verwacht dat hij een uitgebreid inbedrijfstellingsregime uitvoert om elk element van het nieuw geïnstalleerde systeem te inspecteren, controleren en testen. Dit omvat (maar is zeker niet beperkt tot) het onderzoeken van elke functie binnen het slimme huissysteem, het beoordelen van de prestaties van audiovisuele apparatuur en het controleren of het warmtebeheer van het centrale apparatuurrek binnen aanvaardbare parameters blijft.

Door het systeem op een zodanige manier te stresstesten, kunnen eventuele laatste systeemproblemen worden ontdekt en opgelost voordat het slimme huis wordt overhandigd aan de huiseigenaar zodat deze het dagelijks kan gebruiken.

Smart Home

Algemene voorwaarden